Istoria distileriei Helios incepe in anul 1961 cand, Tadashi Matsuda a inffintat distileria Taiyou in orasul Naha din Okinawa. La acea vreme acesta a inceput sa produca rom obtinut din trestie de zahar din Okinawa. Abia in 1969 acestia si-au schimbat denumirea distileriei in Helios. In anul 1970 acestia au obtinut o licenta pentru producerea de lichior si a bauturilor spirtoase din zahar brun si Habu Sake. Incet dar sigur acestia au continuat maiestria si priceperea japoneza sa o incorporeze in produsele pe care acestia le fabricau.Helios Reki Blended Whisky este cea mai recenta expresie premium a whisky-ului japonez care a castigat distinctia in insula Okinawa. Acestea este un whisky amestecat din orz, grau si drojdie de malt si apa si cu experienta acumulata in acesti ani de catre cei de la Helios. Reki whisky este imbatranit in butoaie de de bourbon pentru a obtine un whisky perfect echilibrat cu indicii de fructe tropicale, vanilie si alge marine.Miros: Buchetul acestui whisky se contureaza cu miresmele de fructe tropicale, citrice amestecate cu miere si nuante de vanilie si rom japonezGust: Gustul este unul dulceag cu note de vanilie, citrice fiind echilibrate cu prajeala din butoaiele de stejarFinish: Finish-ul este unul cu nuante de cafea cu rom, alge marine si portocale cu vanilie
