Istoria distileriei Helios incepe in anul 1961 cand, Tadashi Matsuda a inffintat distileria Taiyou in orasul Naha din Okinawa. La acea vreme acesta a inceput sa produca rom obtinut din trestie de zahar din Okinawa. Abia in 1969 acestia si-au schimbat denumirea distileriei in Helios. In anul 1970 acestia au obtinut o licenta pentru producerea de lichior si a bauturilor spirtoase din zahar brun si Habu Sake. Incet dar sigur acestia au continuat maiestria si priceperea japoneza sa o incorporeze in produsele pe care acestia le fabricau.Helios Kamiki Blended whisky este un whisky blended japonez, fabricat din malt-uri japoneze si combinat cu malt-uri selectate din intreaga lume. Acest amestec este maturat in butoaie fabricate din yoshino-sugi cunoscut si sub denumirea de arbore de cedru japonez, iar asta face ca acesta sa fie primul whisky maturat vreodata in butoaie de cedru japonez.Miros: Buchetul acestui whisky japonez se remarca printr-o combinatie de miresme de ierburi uscate, mere, pere si note de lamaieGust: Gustul este de asemenea si el unul cu note de citrice si caramel avand note subtile de portocale si lamaieFinish: Finish-ul este unul mediu cu note de miere
