Distileria Cardhu a fost infintata in 1824 de John Cumming, care fusese anterior un contrabandist de whisky. Distileria era amplasata sus pe Dealul Monnoch, deasupra raului Spey din regiunea Speyside din Scotia din cauza turbei care inmoia apa. Distileria era condusa in principal de Helen Cumming, sotia lui John, care obsinuia sa vanda sticle de whisky trecatorilor prin geamul casei lor.De obicei cand lumea aude de Cardhu, este obisnuita ca acestia sa aibe single malt-uri dulci care sunt usor de baut. Cardhu Gold Reserve Cask Selection, nu este neaparat mai greu de baut decat restul, insa acest sortiment a fost maturat in butoaie de stejar ars, de unde si accentele de caramel si mar caramelizat, iar aroma este una mai intensa si mai fructata.Miros: Cardhu Gold Reserve are un buchet format din arome de fructe, miere, praline si mere rosiiGust: Gustul acestui single malt se invarte in jurul prlaniei si a marului si condimentat cu scortisoara si note lemnoase de stejarFinish: Finish-ul se invarte in jurul tonurilor delicate de stejar, ciocolata cu lapte si caramel
