Canadian Club Whisky a luat naștere în 1858 în Detroit, dar s-a dezvoltat în Canada din cauza prohibiției, cunoscut popular ca și CC, Canadian Club a fost creat de Hiram Wlaker, după ce acesta a început în jurul anilor 1830 să distileze oțetul de cidru în magazinul său alimentar, înainte de a trece la distilarea whisky-ului și de a produce primele butoaie în anul 1854. Din cauza prohibiției acesta a fost nevoit să-și mute distileria dincolo de râul Detroit, în Windsor, Ontario Canada. Whisky-ul lui Walker a devenit deosebit de popular în cluburile domnilor de la sfrâșitul secolului al XIX-lea, din SUA și Canada, prin urmare a devenit cunoscut ca și Club Whisky, iar mai târziu din cauza popularității sale, distilatorii americani au solicitat includerea numelui Canada în denumire, ca să se poate diferenția de whisky-urile concurente. Canadian Club Whisky este cel mai bine vândut sortiment all time al canadienilor, iar ca o legendă, se spune că alături de acesta, își începe orice om călătoria în viața cu whisky-ul. Acest giagant al whisky-ului canadian, îmbătrânește cel puțin 3 ani, în butoaie de stejar, înainte de îmbuteliere pentru a obține cea mai bună aromă posibilă. Miros: Canadian Club Whisky are o aromă proaspătă și moale cu niște note delicate de nucă, migdale și un strop piperate Gust: Acest whisky canadian are un gust ușor condimentat, completat cu note de stejar și vanilie dulce, având o dulceață plăcută Finish: Are un finish curat, uscat și cu o subtilă notă de stejar
