Crama Sartori di Verona s-a nascut din spiritul antreprenorial al bunicului Pietro, o personalitate excentrica, dar magnetica din punct de vedere comercial, printre viile din Corvina, Negrara si Rondinella. Pietro iubea afacerile, din acest motiv zilele lui treceau intre intreprinderi diferite. Una dintre afacerile lui Pietro Sartori era o trattorie care a reprezentat o locatie esentiala pentru comerciantii, oamenii de afaceri si micii industriasi din zona, carora nu le lipsea un excelent vin Veronese Rosso. Hotelul si pozitia sa strategica l-au transformat pe Pietro intr-un negustor de vinuri, astfel in 1898, bunicul Pietro si-a cumparat prima vie la Negrar, astfel incat vinul bun sa nu lipseasca niciodata de pe masa clientilor sai fideli. Sartori Radole Valpolicella Superiore DOC un cupaj rosu realizat din 45% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina. Selectia atenta a strugurilor este urmata de o presare usoara. Strugurii sunt supusi macerarii la temperaturi controlate timp de 10-12 zile urmate de fermentatie malolactica. Vinul este maturat in butoaie de stejar mari timp de 12-18 luni, urmat de odihnirea in sticla timp de cel putin doua luni inainte de eliberarea pe piata. Culoare: rosu intens.Miros: de fructe rosii echilibrate cu note de condimente dulci. Gust: pe palat, vinul este indraznet si aromat, cu o persistenta optima. Temperatura de servire: 16-17°C. Asocieri gastronomice: Ideal cu paste si vanat, carne la gratar, speck si branzeturi mature.
