Crama Sartori di Verona s-a nascut din spiritul antreprenorial al bunicului Pietro, o personalitate excentrica, dar magnetica din punct de vedere comercial, printre viile din Corvina, Negrara si Rondinella. Pietro iubea afacerile, din acest motiv zilele lui treceau intre intreprinderi diferite. Una dintre afacerile lui Pietro Sartori era o trattorie care a reprezentat o locatie esentiala pentru comerciantii, oamenii de afaceri si micii industriasi din zona, carora nu le lipsea un excelent vin Veronese Rosso. Hotelul si pozitia sa strategica l-au transformat pe Pietro intr-un negustor de vinuri, astfel in 1898, bunicul Pietro si-a cumparat prima vie la Negrar, astfel incat vinul bun sa nu lipseasca niciodata de pe masa clientilor sai fideli. Sartori di Verona Kay Corvina Veronese este un vin realizat din 100% din soiul de strugurii corvina veronese. Vinificatia si maturizarea are loc prin presare la moale a strugurilor urmata de macerarea timp de 6 zile la temperaturi controlate. Imbatranirea are loc timp de 3-4 luni in rezervoare traditionale si din otel inoxidabil. Culoare: rosu-rubin. Miros: arome fructate. Gust: pe palat sec si persistent, cu aroma de cirese si marasca. Temperatura de servire: 14-16°C. Asocieri gastronomice: ideal cu paste, fripturi, carne la gratar si branzeturi mature.
