Crama Sartori di Verona s-a nascut din spiritul antreprenorial al bunicului Pietro, o personalitate excentrica, dar magnetica din punct de vedere comercial, printre viile din Corvina, Negrara si Rondinella. Pietro iubea afacerile, din acest motiv zilele lui treceau intre intreprinderi diferite. Una dintre afacerile lui Pietro Sartori era o trattorie care a reprezentat o locatie esentiala pentru comerciantii, oamenii de afaceri si micii industriasi din zona, carora nu le lipsea un excelent vin Veronese Rosso. Hotelul si pozitia sa strategica l-au transformat pe Pietro intr-un negustor de vinuri, astfel in 1898, bunicul Pietro si-a cumparat prima vie la Negrar, astfel incat vinul bun sa nu lipseasca niciodata de pe masa clientilor sai fideli. Sartori di Verona Amarone della Valpolicella DOCG este cu cupaj realizat din strugurii corvina veronese, corvinone, rondinella si cabernet atent selectionati se pun in lazi si uscati in camere aerisite vreo trei luni. Cand ating gradul perfect de uscaciune sunt presati si fermentati la temperatura controlata in rezervoare din otel inoxidabil. Fermentarea dureaza aproximativ 30 de zile si dezvolta un nivel ridicat de alcool. Dupa o perioada in rezervoarele de otel, vinul este transferat butoaie mari de stejar de dimensiuni medii si mari pentru minim 3 ani. Dupa imbuteliere vinul se rafineaza pentrucel putin 6 luni. Culoare: rosu intens cu pete de granat. Miros: cu o aroma tipica cu note de dulceata de fructe rosii. Gust: usor picant si catifelat. Temperatura de servire : 15-17 C. Asocieri gastronomice: carne aromata, branzeturi mature.
