Numele Lu Ceppu deriva din „tulpina” vitei-de-vie, care transmite strugurilor toata puterea unui teritoriu antic marturisind munca generatiilor de viticultori care si-au dedicat intreaga viata acestor culturi si continuarii traditiilor acestui tinut. Negroamaro a fost intotdeauna unul dintre cei mai reprezentativi struguri din regiunea Aquila detinand un pamant rosu bogat in substante organice, rezultand un strugure cu o expresie minerala puternica, din care se obtin vinuri grozave care se potrivesc perfect bucatariei regionale, cat si bucatariei internationale. Recoltarea este usor intarziata pentru a gasi o concentratie mai mare de culoare si structura, vinificarea are loc la o temperatura controlata cu o perioada scurta pe piele dupa sfarsitul fermentatiei, partial imbatranit in lemn. Culoare: rosu - rubiniu intens, cu o stralucire si o structura consistenta. Miros: intens pe tonuri de mure, cirese in alcool, ierburi aromate, floare de coacaze rosi, usor picant. Gust: elegant, moale, structurat, suculent, proaspat cu o persistenta foarte lunga, fructata si condimentata. Temperatura de servire: 16/18 ° C. Asocieri gastronomice: excelent cu aperitive montane, paste cu ragu de miel, carne rosie prajita, branzeturi de varsta medie si alte preparate pe baza de carne din diferite bucatarii internationale.
