La Bollina Papios Rosso este un cupaj care se reuneste intr-o forma indrazneata prin cate un sfert din fiecare soi dintre: Nero d’Avola, Nerello Mascalese, Merlot si Cabernet Sauvignon. Recoltarea strugurilor se realizeaza manual, merlotul in primele doua saptamani ale lunii sptembrie, iar nero d’avola, nerello si cabernet abia la sfarsitu lunii septembrie. Fermentarea mustului se realizeaza timp de trei zile controlat cu drojdii selectate. Maturat in baricuri noi de lemn american pana la 3 luni unde primeste un gust corpulent si intens. Culoare: Rosu rubin intens. Miros: Note tipice de visine si zemura cu o atingere fina a condimentelor.Gust: Arome intense si bogate de vanilie, cafea si cacao imbinate cu cele ale fructatelor de padure si mirodenii. Tanin armonios. Finis: Fructat si foarte bogat.Asocieri gastronomice: preparate din carne la gratar si branza maturata.
