Proprietatea Feudo di Santa Tresa are aproximativ 123 de acri de podgorii in regiunea istorica viticola Vittoria. Situate aproape de Marea Mediterana, podgoriile din Feudo di Santa Tresa beneficiaza de briza racoroasa a marii. Solul proprietatii este format dintr-un strat de lut usor, rosu, nisipos (terra rossa) care se sprijina pe o baza de calcar, care ajuta la retinerea apei vitale. Pentru a pastra acest terroir bogat, se folosec numai tehnici naturale pentru a ajuta cultivarea. In timp ce vantul abundent si precipitatiile rare protejeaza in mod natural impotriva daunatorilor, infestarile sunt prevenite in continuare prin tratamente limitate cu cupru si sulf si capcane cu feromoni „confuzie sexuala”. In plus, se folosesc numai Ingrasaminte naturale pentru a evita introducerea de substante chimice in sol. Irigarea sub sol este utilizata pentru a preveni evaporarea, maximizand astfel eficienta apei. Feudo di Santa Tresa Rina Ianca Grillo Viognier Silicia este un vin alb, organic realizat din strugurii: Grillo si Viognier. Strugurii sunt culesi manual doar in orele racororase ale diminetii si depozitati in ladite mici pentru a nu fi zdrobiti de propria lor greutate. Odata ajunsi in pivnita, strugurii sunt desciorchinati, dar nu zdrobiti. Cele doua soiuri de struguri sunt vinificate separat.Fermentarea in fiecare caz este initiata prin adaugarea de drojdii selectate, si are loc la o temperatura care nu depaseste 17-18° C timp de aproximativ 10 zile.Fara fermentare malolactica. Cele doua vinuri sunt amestecate la sfarsitul lunii ianuarie. Culoare: galben -pai. Miros: are un buchet de fructe tropicale si aroma de vanilie. Gust: cu un echilibru perfect de arome de fructe si aciditate de citrice pe palat.
