Proprietatea Feudo di Santa Tresa are aproximativ 123 de acri de podgorii in regiunea istorica viticola Vittoria. Situate aproape de Marea Mediterana, podgoriile din Feudo di Santa Tresa beneficiaza de briza racoroasa a marii. Solul proprietatii este format dintr-un strat de lut usor, rosu, nisipos (terra rossa) care se sprijina pe o baza de calcar, care ajuta la retinerea apei vitale. Pentru a pastra acest terroir bogat, se folosec numai tehnici naturale pentru a ajuta cultivarea. In timp ce vantul abundent si precipitatiile rare protejeaza in mod natural impotriva daunatorilor, infestarile sunt prevenite in continuare prin tratamente limitate cu cupru si sulf si capcane cu feromoni „confuzie sexuala”. In plus, se folosesc numai Ingrasaminte naturale pentru a evita introducerea de substante chimice in sol. Irigarea sub sol este utilizata pentru a preveni evaporarea, maximizand astfel eficienta apei. Feudo di Santa Tresa Nivuro Nero d’Avola-Perricone vun vin rosu, organic, realizat din strugurii Nero d'Avola si Perricone. Strugurii sunt transportati in cutii mici, astfel incat acestia sa nu fie zdrobiti de greutatea lor, sunt desciorchinati pentru a fi pastrate cojile cat mai intacte. Strugurii sunt depozitati in camere reci pentru o noapte pentru a ajunge la temperatura de aproximativ 8° C. Fermentarea are loc in mici rezervoare de otel (50 hl), la o temperatura controlata intre 24-26° C. Scopul este ca macerarea la rece sa aiba loc cu 2 zile inainte de fermentatie. Fermentatia durează aproximativ 10 zile si apoi vinul nou ramane pe coji pentru o alta saptamana pentru a extrage mai multe arome si taninuri dulci din samburi. Dupa aproximativ 2-3 saptamani, cand macerarea este completa, vinul este separat cu grija de coji. Dupa fermentatia malolactica, vinurile raman in baricuri de stejar pentru alte 6 luni, cu batonnage saptamanal. Sunt gustate toate loturile celor doua soiuri pentru a decide cu privire la amestecul pentru Nivuro. Culoare: rosu purpuriu opac. Miros: intens, o combinatie bogata de fructe negre si rosii, cu piper alb si condimente. Gust: elegant, bogat si plin pe palat, finisajul este mineral si savuros. Nìvuro are un echilibru excelent, este fructat si proaspat, cu un finisaj surprinzator de moale si lung.
