Vinurile din Selezione Cortese: Senia, Sabuci Si Vanedda comunica toate intre ele cu designul lor elegant si curat. Distinse prin terroir-ul lor excelent, acestea sunt vinuri intr-o clasa proprie, fara comparatii evidente. Pentru a produce vinul alb, Vanedda, s-au inspirat din vechiile traditii siciliane, rezultand un vin unic, extrem de individual. Au folosit doua soiuri siciliene clasice de struguri, Cataratto si Grillo, care sunt fermentate pe pielea lor, la fel cum se facea vinul in anii trecuti. Strugurii sunt foarte atent recoltati manual in cosuri mici. In timp ce se afla inca in cosuri, strugurii sunt refrigerati la o temperatura de 10°C pentru 24 de ore. Urmeaza desciorchinarea si fermentarea pe coji, proces ce dureaza cel putin 2 zile dupa care se separa vinul de coji si fermentarea se incheie in butoaie de stejar de 30hl. Dupa fermentatie, vinul ramane pe drojdie timp de cel putin 7 luni iar iîn sticla pentru inca 6 luni inainte de comercializare. Productia de Vanedda este extrem de limitata.Culoare: galben-auriu intens. Miros: proeminent cu note de nuca de cocos si fructe tropicale, cu nuante de condimente blande. Gust: pe palat, bogat, echilibrat de o aciditate bine integrata, bine structurat si persistenta.
