Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume. Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost printre primele care au ajuns pe cele cinci continente datorita pasiunii si initiativei familiei Cesar. Astfel vinurile Cesari incep povestea de succes in intraga lume.Pivnita din Cavaion Veronese a fost conceputa si construita tinand cont de atentiile de care vinurile au nevoie, de aceea au dedicat un spatiu deosebit „riposo” vinurilor, considerand aceasta faza fundamentala pentru cresterea si personalizarea lor. Valpolicella este rezultatul unui amestec compus din 80% Corvina Ve-ronés si 20% Rondinella.Tehnica Ripasso a fost folosita istoric in Valpolicella si poate fi rezumata ca trecerea viilor de aceleasi vintage sau vinuri anterioare pe ,, marc'' fermentat de struguri uscati pentru a produce ,,amarona''. Acest proces dureaza in jur de 15 zile, Valpolicella care a suferit acest proces dobandeste culoare, structura, aroma si tanin . Dupa extragerea finala in luna martie si fermentatia malolactica, vinul este trimis pentru maturare timp de 12 luni in butoaie de stejar francez, urmat de asamblarea in butoaie de stejar pentru încă 6 luni. Imbatranirea este completa cu cel putin inca 8 luni in sticle. Genial cu o culoare intensa si purpurie. Buchetul este exprimat în note de fructe rosii, cirese si mirodenii. Corp plin și armonios, aciditate integrata in gustul catifelat placut, cu indicii de ciocolata si cafea prajita. Temperatura de servire: 18-20 ° C Asocieri gastronomice: se potriveste perfect cu carne la gratar, precum si cu branzeturi foarte mature.
