Valpolicella este un pamant dedicat cultivarii vitei de vie din cele mai vechi timpuri: numele sau val polis celle inseamna, de fapt, valea multelor pivnite. Vinuri cu denumirii de origine controlata „Valpolicella Ripasso” sunt produse cu soiuri autohtone de pe teritoriu precum Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella si Molinara. Din acesti struguri se obtin vinuri rosii importante, de o mare originalitate, tipicitate si faima internationala. Ripasso della Valpolicella Superiore DOC, considerat „fratele mai mic” al lui Amarone, este un vin rosu unic, deoarece este produs cu o tehnica de vinificatie precisa, care are o traditie lunga si consolidata. Casa Bottega Il Vino Degli Dei Amarone della Valpolicella DOCG este un vin rosu realizat din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella , recoltati manual in primele 15 zile din octombrie, dupa care se realizeaza zdrobirea. Procesul de fermentare-macerare are loc in rezervoare de otel, timp de 10-15 zile, la temperatura controlata, urmeaza pomparea zilnica. Dupa vinificare este supus re-fermentari timp de 7-10 zile pe pielea uscata de Amarone sau Recioto, trecand prin pomparea zilnica, devine „Valpolicella Ripasso”. Dupa vinificare, se lasa la imbatranire in butoaie de stejar francez si, ulterior, in sticla. Culoare: roșu intens rubiniu cu nuante violete. Miros: note placute de prune, visine coapte si condimente dulci, cu indicii de vanilie si stafide. Gust: uscat, plin, neted, cu o structura excelenta, mirodenii si cu note usoare de lemn dulce. Temperatura de servire: 14-16 ° C. Asocieri gastronomice: paste cu sosuri, carne rosie (prajita, la gratar si vanat) si branzeturi maturate.
