Flamboyant de la Davino este considerat de multi degustatori de vin drept unul dintre cele mai bune vinuri produse in Romania, in ultimii ani. Acest sortiment impresionant este un cupaj de Carbernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, atent selectonati, din podgorii vechi de 37-40 de ani. Vinificarea se face în rosu, folosind metoda clasica pe bostina, în vase din otel inoxidabil de dimensiuni mici. Sortimentul este maturat timp de 9-10 luni in butoaie din lemn de stejar romanesc, dintre care un procent de 88% noi si 12% aflate la a doua umplere. Caracteristici organoleptice: Miros: Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, miex de nuca, piper verde, menta, tabac Gust: Arome bogate, frumos echilibrate, cu accente de stafide, piper, pruna, cuisoare, afine, alune prajite, coacaze, cirese negre Culoare: Rosu-rubiniu cu reflexii purpurii Temperatura de servire: 18-19°C
