Accademia Vinattieri Prosecco DOC Brut (blue bottle) este un prosecco realizat si strugurii glera care sunt recoltati manuali de la jumatatea lunii septembrie din podgorii cultivate cu sistemul de cultivare a sylvozului, caracteristic acestei zone. Strugurii se preseaza si apoi se vinifica in alb, unde mustul este separat de coaja. Sucul obtinut este introdus in recipiente speciale de otel, unde este fermentat cu adaugarea de drojdii selectate. Apoi, a doua fermentare incepe conform metodei Charmat, la o temperatura controlata de 14 ° C, pentru a mentine aromele tipice ale strugurilor originali si dureaza aproape 40 de zile. In aceasta perioada, dioxidul de carbon este eliberat in mod natural, astfel incat vinul sa devină spumos. Spumantul este apoi stabilizat la rece, filtrat si imbuteliat.Culoare: galben -pai.Miros de flori de salcam si citrice.Gust: proaspat si bine echilibrat.Temperatura de servire: 6-8 C.Asocieri gastronomice: aperitive, peste si pasari de curte.
