Vin spumant sec și aromat cu buchet intens floral cu note distinct ive de flori de iasomie . Un final aromat catifelat ș i lung . Acest spumant italian este obținut 100% din soiul de struguri Pignoletto din solul fertil al provinciei Modena. Vița de vie este tăiată în sistem Guyot cu o densitate de 4000 plante la hectar. Acest vin este ob ț inut printr -o tehnic ă aparte : strugurii cule ș i sunt r ă ci ț i la 2-4 °C dup ă care urmeaz ă un proces de macerare la rece timp de 24-36 ore. Se selecteaz ă apoi cel mai bun must care este fermentat dup ă metoda charmant timp de 15-24 zile . Vinul rezultat este l ă sat s ă i ș i continue maturarea pe drojdii timp de c â teva luni . Vinul rezultat are o culoarea str ă lucitoare de un galben pai rafinat iar la turnarea î n pahar produce o spum ă alb ă ș i catifelat ă . Perlajul este fin ș i de lungă durat ă . Se recomandă a se servi alături de rizotto tortelinni sau preparate pe baz ă de pe ș te . Poate fi servit ș i ca aperitiv .
