Zaganu este o micro-berarie 100% romaneasca care si-a inceput activitatea in anul 2013 fiind fondata de doi tineri antreprenori, Alexandru si Laurentiu. Micro-beraria in care se produce aceasta bere artizanala se afla in judetul Prahova, aproape de statiunea Cheia, la poalele varfului Zaganu din muntii Carpati. Atat muntele cat si beraria poarta numele unei specii de vultur care a trait in zona unde este si frabrica Maneciu si care a disparut acum 50 de ani.In anul 2016 se lanseaza aceasta editie speciala, Adoni, un Pale Ale numita dupa primul zagan vazut pe cerul Romaniei dupa peste 80 de ani de la disparitie. Aceasta bere este realizata din doua hameiuri, un hamei european (Mandarina Bavaria) si unul american (Citra), trei tipuri de malt si o drojdie de fermentare superioara. Adonis Pale Ale are un gust intens, incepand cu o amareala moderata la inceput, completata de un post-gust lung, cu noate de citrice si fructe tropicale.
