Nuhar s-a născut în podgoriile din Tenuta Ripatalà situate la aproximativ 600 de metri deasupra nivelului mării în provincia Palermo . Tenuta Rapitala Nuhar Sicilia este compus în principal din struguri Nero d'Avola și Pinot Noir recoltați la sfârșitul lunii septembrie și respectiv la sfârșitul lunii octombrie. Vinificarea are loc separat în recipiente mici de oțel unde are loc și o macerare lungă. Vinurile Tenuta Rapitala Nuhar Sicilia sunt maturate în butoaie de stejar-Pinot Noir- și în rezervoare de oțel Nero d'Avola timp de aproximativ 9 luni. În cele din urmă are loc asamblarea îmbutelierea și îmbătrânirea în sticle. Caracteristicile vinului Tenuta Rapitala Nuhar Sicilia sunt interesante. Acesta are o culoare roșu rubin. Mirosul este persistent de fructe arătând finețe și eleganță. Gustul este plin cald și este de asemenea bine echilibrat cu structura. Finishul este are o lungă persistență în care sunt simțite aromele clasice ale strugurilor. Tenuta Rapitala Nuhar Sicilia se îmbină perfect cu mâncăruri pe bază de vânat carne prăjită și trufe.
