Nero d'Avola Tenuta Rapitala Alto Reale se naște în podgoriile selectate din Tenuta Rapitalàsituate la aproximativ 600 de metri deasupra nivelului mării în provincia Palermo. Acest vin este compus din struguri Nero d'Avola recoltați la sfârșitul lunii septembrie și la sfârșitul lunii octombrie. Vinificarea are loc separat în recipiente mici de oțel unde are loc și o macerare lungă. Datorită strugurilor Nero d'Avola vinul roșu sec Nero d'Avola Tenuta Rapitala Alto Reale capătă o culoare roșie captivantă o aromă de fructe coapte și un gust tipic profund și echilibrat. În privința profilului aromatic acest vin prezintă arome de fructe roșii bine coapte arătând finețe și eleganță. La gust este plin și dotat cu o tenacitate bine echilibrată. Nero d'Avola Tenuta Rapitala Alto Reale  se potrivește bine cu mâncăruri pe bază de vânat carne prăjită și trufe.
